Beskrivelse
Anvendelse:
Mørksej er federe, en smule mørkere og blødere end torskens. Mørksej er velegnet til kogning, dampning, eller stegning.
Ernæring og sundhed:
Mørksej er en mager fisk. Den er særligt rig på jod, selen og kalium.
Sæson:
Sæson hele året. Spisekvaliteten topper i månederne juni – december.
Holdbarhed og frysning:
Fersk fisk kan holde sig 6-7 dage ved ca. 2 grader, holdbarhedsdatoen vil som regel fremgå af mærket på varen. Normal nedfrysning af mager fisk giver en holdbarhed på 3-6 mdr. Men hvis du husker at putte vand i posen, når du fryser varen, forlænger du holdbarheden, så den kan holde sig 9-12 mdr. ved ca. -18 grader. Fisk og skaldyr skal være friske, når de fryses ned. Fiskekød forringes hurtigt i fryseren og bør ikke lagres længere end de anbefalede tider. Magre fisk holder længst, men kan blive tørre. Fede fisk bliver harske.