Beskrivelse
Kullerfilet med skind (fersk) 80-120 g
Anvendelse:
Kødet minder meget om torskens, men flagerne er mindre, og det er en smule mere tørt.
Kulleren kan erstatte torsken eller andre torskefisk i forskellige retter. Kulleren kan tilberedes på mange måder, fx koges, dampes eller grilles. Den er særlig god til Fish and Chips.
Sæson:
Sæson hele året. Spisekvaliteten topper i månederne september, oktober og november.
Ernæring og sundhed:
Kulleren er en mager fisk. Den er særligt rig på selen.
Holdbarhed og frysning:
Fersk fisk kan holde sig 6-7 dage ved ca. 2 grader, holdbarhedsdatoen vil som regel fremgå af mærket på varen. Normal nedfrysning af mager fisk giver en holdbarhed på 3- 6 mdr. Men hvis du husker at putte vand i posen, når du fryser varen, forlænger du holdbarheden, så den kan holde sig 9-12 mdr. ved ca. -18 grader. Fisk og skaldyr skal være friske, når de fryses ned. Fiskekød forringes hurtigt i fryseren og bør ikke lagres længere end de anbefalede tider. Magre fisk holder længst, men kan blive tørre. Fede fisk bliver harske.