Beskrivelse
Tørfiskene er torsk (str. 4) og er lavet på den gode gamle klassiske måde.
De ferske torsk bliver lagt i en saltlage og derefter hængt til tørre i den vestjyske vind. Vinden er saltet – det er derfor, man laver de bedste tørfisk her længst mod vest. Bare 25 km længere østpå gør en stor forskel.
Nydes sammen med en kold forfriskning 🙂 og allerhelst på terrassen en sommerdag.
Vi har frosset dem, når de er færdig-tørret. På den måde holder de sig bedst.
Anvendelse af tørfisk:
Traditionen med tørfisk er mange hundrede år gammel.
Den opstod som et behov for at kunne gemme føde, når man havde meget, til tider hvor der var lidt. Det var en god gammeldags måde at konservere på.
Hvor det i gamle dag var en måde, hvor man gemte mad til dårligere tider for fattige fisker, er det i dag blevet en delikatesse for mange.
Der er dog også stadig mange, der bruger det som et hovedmåltid. Kogt tørfisk med nye kartofler og persillesovs er virkelig fantastisk. Men hovedparten af tørfiskene spises dog som snacks.
Holdbarhed og frysning:
Kan opbevares mindst 10 måneder på frost og 10 dage efter optøning. Skal opbevares tørt efter optøning.