Beskrivelse
Størrelserne kan variere.
Holdbarhed og frysning:
Frossen torskerogn kan den holde sig 6-9 mdr. ved ca. -18 grader.
Sæson:
Sæson i starten af året. Januar, Februar og Marts
Ernæring og sundhed:
Torskerogn hører til kategorien halvfed fisk, der indeholder sunde enkeltumættede samt flerumættede fedtsyrer, n-3 fedtsyrer, som også kaldes omega-3 fedtsyrer. Torskerogn er særligt rig på jod og har et højt indhold af D-, E- og B12-vitamin.
Anvendelse:
Har du først smagt rigtig kogt torskerogn, også kaldet bukser pga. den udprægede buskefacon, så spiser du aldrig dåserogn mere. Kogt torskerogn kan være en hel hovedret i sig selv (f.eks. sammen med kartofler eller grønsager). Den kan også være tilbehør til kogt torsk, pålæg til brød eller steges i skiver på panden.
Find lækre opskrifter på: