5 kg. Krabbeklør XL – Kogt og frossen

700,00 kr.

Størrelserne på krabbekløerne kan variere meget.

På lager

-
+
Varenummer 510 Kategori

Beskrivelse

Anvendelse:
Vores kløer er kogt og nedfrosset.

En god krabbeklo skal helst være mørkebrun og føles tung i hånden. Hvis man køber ferske kløer, skal de koges, før man kan spise dem. De puttes i kogende letsaltet vand, tilsat lidt sukker og koger 10-20 minutter (afhængigt af størrelsen), efter at vandet er begyndt at koge igen. De kogte kløer køles af i kogevandet. Men husk – vores kløer er allerede kogt.

Det yderste led kan man bare knække af. Det næste led kan knækkes af, hvis man bider det lille hængsel mellem led og selve kloen af med en skævbider. De to ledder kan man
tømme med enden af en teske. Skallen på kloen knækkes lettest ved at holde kloen i hånden og slå på den med en spiseske. På den måde undgår man at knuse den til små splinter. Kloen brækkes så fra hinanden og kødet rages ud med en spids kniv eller en hummergaffel.

Kødet spises direkte med en krydret mayonnaise eller en ærtehummus til. Det kan også bruges i både grønne og mayonnaisebaserede salater. Og man kan røre det op med lidt mel og æg og stege det til krabbefrikadeller. Kun fantasien sætter grænser. De fleste nyder nok krabbekødet på et stykke groft brød med mayonnaise på toppen.

Sæson:
Taskekrabben er en stor krabbe, som kan veje op til tre kilo. Den har sæson det meste af året, men er ikke ret god lige efter skalskiftet, der falder på forskellige tidspunkter alt efter fangststedet. I de fleste lande – Norge, Sverige, England Frankrig og Sydeuropa – spises hele krabben. I Danmark spiser vi som regel kun kløerne.

Ernæring og sundhed:
Taskekrabben hører til kategorien mager fisk. Den er særligt rig på jod, selen og zink, og den har et højt indhold af A-, E- og B12-vitamin.

Holdbarhed:
Friske kløer har kort holdbarhed og skal helst koges så hurtigt som muligt. Hvis de skal fryses, bliver de bedst, hvis de er kogt forinden. Så kan de til gengæld holde i 3-4 måneder, da kødet er meget magert.

Yderligere information

Vægt 5,8 kg