Beskrivelse
Anvendelse:
Kødet er grovere og løsere end rødspættens. Skrubben har hos mange været mindre populær end rødspætten. Og mindre populær, jo længere vestpå man kommer i Danmark. Det er der en grund til. Smagen og konsistensen af kødet varierer nemlig en del i forhold til skrubbens levested. Skrubben er omstillingsparat og kan tåle alt fra Vesterhavssaltvand til helt fersk vand. Derfor kan den fanges i alle danske farvande. I de nindre danske farvande er den oftest mest velnæret og velsmagende. Derfor er det også på Sjælland at den historisk har været mest populær. Det er dog ved at ændre sig, så flere og flere har opdaget skrubbens kvaliteter.
Sæson:
Sæson fra juli til januar. Spisekvaliteten topper i månederne august, september og oktober.
Ernæring og sundhed:
Skrubben er en mager fisk. Den er særligt rig på jod og selen, og den har et højt indhold af B12-vitamin.
Enkeltfrosne:
Vores løsfrosne fileter bliver glaseret med omkring 5-10% vand. Det vil sige, at køber du en kasse med 3 kg fisk, så får du 3 kg fisk, men bruttovægten på kassen er 3,3 kg. Der er altså påført ca. 10% glasering på fisken. Ydermere bliver fileterne frosne enkeltvis, så du kan tage det antal op, som du skal bruge og lade resten blive i fryseren. Derved undgår man madspild. Ved optøning lægges fileterne hver for sig på et stykke køkkenrulle på køkkenbordet. Læg evt. et stykke køkkenrulle ovenpå. Det tager ca. 20-30 min. at tø fileterne op.
Holdbarhed:
Vi glaserer vores fileter for at bevare kvaliteten og forlænge holdbarheden betydelig. Vigaranterer derfor, at de kan holde sig i minimum 10 måneder efter købet, hvis de er opbevaret ved -18 grader. Holdbarhedsdatoen fremgår typisk af mærket, som sidder på varen. Efter optøning anbefaler vi, at varen bruges umiddelbart samme dag, eller inden for meget få dage