1 kg. røget kulmule (frost)

220,00 kr.

Størrelserne kan variere. Ca. 2-3 stk. pr. kg.

Det kan forekomme, at kulmulen er tøet op ved ankomst. Hvis den er tøet op, kan den stadig holde sig i 10 dage.

 

På lager

-
+
Varenummer 310 Kategorier ,

Beskrivelse

Vores røgede kulmule er koldrøget på et dansk røgeri, der er eksperter i den type røgning. Koldrøgning foregår ved lav temperatur over lang tid. Dermed sker der også en vis udtørring. Det, sammen med røgen og lidt salt, er med til at gøre koldrøgede fisk meget holdbare. Ved varmrøgning bliver fisken næsten kogt. Den får en blødere struktur og kortere holdbarhed Kulmule er næsten ligesom andre fisk i torskefamilien en mager fisk. I mange år har det heddet sig, at kun de fede fisk egnede sig til røgning. Efterhånden er dog mange af de magre fisk blevet populære til røgning. Kulmulen er en af de bedste torskefisk til koldrøgning, da den ikke bliver så tør og sej som f. eks.torsken.

Anvendelse:
Røget kulmule er dejligt pålæg, enten sammen med røræg eller en krydret mayonnaise. Man kan også skære den i skiver og sprinkle den med god olivenolie. Olien fremhæver røgsmagen. Den kan erstatte bacon på salater eller som tern drysset over en kogt eller dampet fisk.

Holdbarhed og frysning:
Kan opbevares i ca. 8-10 måneder på frost og 8-10 dage efter optøning. Ved modtagelse er det frossen.

Yderligere information

Vægt 1,4 kg