500 gr. Hornfisk (frost)

30,00 kr.

På lager

-
+
Varenummer 87 Kategori

Beskrivelse

Anvendelse:
Hornfisken kan tilberedes på en mængde forskellige måder, fx kan den dampes, grilles eller steges. Fiskebenene hos hornfisken har en flot grønlig farve, der skyldes, at benene indeholder et ufarligt farvestof (vivianit) ligesom hos ålekvabben. Hornfisk bliver sjældent over 90 cm og et 1 kg.

Ernæring og sundhed:
Hornfisken er en halvfed fisk, der indeholder sunde enkeltumættede samt flerumættede fedtsyrer, n-3 fedtsyrer, som også kaldes omega-3 fedtsyrer. Hornfisken er særligt rig på jod og selen, og den har et højt indhold af D-vitamin.

Sæson:
Forår og efterår. Hornfisken ankommer til Nordsøen, Kattegat og Bælterne i april-maj og forlader farvandene igen om efteråret. Spisekvaliteten topper i månederne april, august og september.

Holdbarhed og frysning:
Fersk fisk kan holde sig 6-7 dage ved ca. 2 grader, holdbarhedsdatoen vil som regel fremgå af mærket på varen. Normal nedfrysning af mager fisk giver en holdbarhed på 3-6 mdr. Men hvis du husker at putte vand i posen, når du fryser varen, forlænger du holdbarheden, så den kan holde sig 9-12 mdr. ved ca. -18 grader. Fisk og skaldyr skal være friske, når de fryses ned. Fiskekød forringes hurtigt i fryseren og bør ikke lagres længere end de anbefalede tider. Magre fisk holder længst, men kan blive tørre. Fede fisk bliver harske.

Yderligere information

Vægt 1 kg

Lignende produkter

Ingen produkter blev fundet.