3 kg. Hvillingefilet med skind (fersk)

250,00 kr.

Størrelserne på fileterne kan variere

Ikke på lager

Varenummer 45 Kategori

Beskrivelse

Anvendelse:
Hvillingen er en fisk i torskefamilien. Den ligner meget kulleren, både i udseende, men også i smag.
Voksne hvillinger anvendes som spisefisk især i England og Frankrig. Kødet er hvidt, blødt, løst og velsmagende. Hvillingen kan koges, dampes, steges og frituresteges.

Der er dog en speciel ret, som denne fisk passer rigtig godt til.

Saltet kogt Hvilling
Her salter man hvillingen let med groft salt i et par timer. Efter et par timer skyller man fisken. Så skærer man hovedet af. Derefter skærer man hvillingen i mindre stykker ca 3-5 cm pr stk. Ben og skind lader man blive på fisken. Så koger man fisken i ca 3-5 min. Det er meget vigtigt, at vandet koger, når fisken kommer i. Når fisken er kogt, tages den op og er faktisk klar til serveringen. Dem der skal spise fisken, må selv fjerne skind og ben ved spisebordet. Man kan bruge meget forskelligt som tilbehør, men asparges, kartofler og en sennepssovs er rigtig godt.

Ernæring og sundhed:
Hvillingen er en mager fisk. Den er særligt rig på selen.

Sæson:
Sæson hele året. August og september anses for at være den fiskerimæssigt bedste tid.
Spisekvaliteten topper i månederne oktober, november og december.

Holdbarhed og frysning:
Fersk fisk kan holde sig 6-7 dage ved ca. 2 grader, holdbarhedsdatoen vil som regel fremgå af mærket på varen. Normal nedfrysning af mager fisk giver en holdbarhed på 3-6 mdr. Men hvis du husker at putte vand i posen, når du fryser varen, forlænger du holdbarheden, så den kan holde sig 9-12 mdr. ved ca. -18 grader. Fisk og skaldyr skal være friske, når de fryses ned. Fiskekød forringes hurtigt i fryseren og bør ikke lagres længere end de anbefalede tider. Magre fisk holder længst, men kan blive tørre. Fede fisk bliver harske.

Yderligere information

Vægt 4,5 kg

Lignende produkter