3 kg. hvillingefilet med skind (enkeltfrosne)

250,00 kr.

Ikke på lager

Varenummer 160 Kategori

Beskrivelse

Anvendelse:
Hvillingen er en fisk i torskefamilien. Den ligner meget kulleren, både i udseende, men også i smag.

Voksne hvillinger anvendes som spisefisk især i England og Frankrig. Kødet er hvidt, blødt, løst og velsmagende. Hvillingen kan koges, dampes, steges og frituresteges.

Der er dog en speciel ret, som denne fisk passer rigtig godt til.

Saltet kogt Hvilling

Her salter man hvillingen let med groft salt i et par timer. Efter et par timer skyller man fisken. Så skærer man hovedet af. Derefter skærer man hvillingen i mindre stykker ca 3-5 cm pr stk. Ben og skind lader man blive på fisken. Så koger man fisken i ca 3-5 min. Det er meget vigtigt, at vandet koger, når fisken kommer i. Når fisken er kogt, tages den op og er faktisk klar til serveringen. Dem der skal spise fisken, må selv fjerne skind og ben ved spisebordet. Man kan bruge meget forskelligt som tilbehør, men asparges, kartofler og en sennepssovs er rigtig godt.

Ernæring og sundhed:
Hvillingen er en mager fisk. Den er særligt rig på selen.

Sæson:
Sæson hele året. August og september anses for at være den fiskerimæssigt bedste tid. Spisekvaliteten topper i månederne oktober, november og december.

Enkeltfrosne:
Vores løsfrosne fileter bliver glaseret med omkring 5-10% vand. Det vil sige, at køber du en kasse med 3 kg fisk, så får du 3 kg fisk, men bruttovægten på kassen er 3,3 kg. Der er altså påført ca. 10% glasering på fisken. Ydermere bliver fileterne frosne enkeltvis, så du kan tage det antal op, som du skal bruge og lade resten blive i fryseren. Derved undgår

man madspild. Ved optøning lægges fileterne hver for sig på et stykke køkkenrulle på køkkenbordet. Læg evt. et stykke køkkenrulle ovenpå. Det tager ca. 20-30 min. at tø fileterne op

Holdbarhed og frysning:
Vi glaserer vores fileter for at bevare kvaliteten og forlænge holdbarheden betydelig. Vi garanterer derfor, at de kan holde sig i minimum 10 måneder efter købet, hvis de er opbevaret ved -18 grader. Holdbarhedsdatoen fremgår typisk af mærket, som sidder på varen. Efter optøning anbefaler vi, at varen bruges umiddelbart samme dag, eller inden for meget få dage.

Yderligere information

Vægt 4,5 kg

Lignende produkter