Beskrivelse
Anvendelse:
Silden er en populær og god spisefisk. Hovedparten af sildefiskeriet går da også til konsum. Kødet er fast, lyst og meget fedtholdigt, derfor er den god og populær som røget ligesom makrellen, der også er en meget fedtholdig fisk. Silden kan også steges eller marineres.
Sæson:
Sæson fra marts til juni og fra september til december. Vårsild: forår. Høstsild: efterår. Fedsild: sommer. Storsild: vinter. Silden er især god om efteråret, hvor den er større og federe og har mere smag.
Ernæring og sundhed:
Silden er en halvfed/fed fisk, der er rig på de sunde enkeltumættede samt flerumættede fedtsyrer, n-3 fedtsyrer, som også kaldes omega-3 fedtsyrer. N-3 fedtsyrer er livsnødvendige for os mennesker og skal derfor være til stede i små mængder i vores kost. Silden er særligt rig på jod og selen, og den har et højt indhold af A- og D-vitamin.
Holdbarhed og frysning:
Fersk fisk kan holde sig 6-7 dage ved ca. 2 grader, holdbarhedsdatoen vil som regel fremgå af mærket på varen. Normal nedfrysning af mager fisk giver en holdbarhed på 3-6 mdr. Men hvis du husker at putte vand i posen, når du fryser varen, forlænger du holdbarheden, så den kan holde sig 9-12 mdr. ved ca. -18 grader. Fisk og skaldyr skal være friske, når de fryses ned. Fiskekød forringes hurtigt i fryseren og bør ikke lagres længere end de anbefalede tider. Magre fisk holder længst, men kan blive tørre. Fede fisk bliver harske.