Menu

3 kg Skrubbe filet (Fersk)

Størrelserne på fileterne kan variere

Lager status

Ikke på lager

375,00 kr. 300,00 kr.

Detalje om produktet

3 kg Skrubbe filet (Fersk)

Størrelserne på fileterne kan variere

Holdbarhed:

Fersk kan skrubben holde sig 6-7 dage ved ca. 2 grader, holdbarhedsdatoen vil som regel fremgå af mærket på varen. Normal nedfrysning af mager fisk giver en holdbarhed på 3-6 mdr. Men. Hvis du husker at putte vand i posen når du fryser varen, forlænger du holdbarheden, så den kan holde sig 9-12 mdr. ved ca. -18 grader. Fisk og skaldyr skal være friske når de fryses ned. Fiskekød forringes hurtigt i fryseren og bør ikke lagres længere end de anbefalede tider. Magre fisk holder længst, men kan blive tørre. Fede fisk bliver harske.

Sæson:

Sæson fra juli til januar. Spisekvaliteten topper i månederne august, september og oktober.

Ernæring og sundhed:

Skrubben er en mager fisk. Den er særligt rig på jod og selen, og den har et højt indhold af B12-vitamin.

Anvendelse:

Kødet er grovere og løsere end rødspættens. Skrubben er bedst i efteråret. Skrubben har hos mange været mindre populær end rødspætten. Og mindre populær, jo længere vestpå man kommer i Danmark. Det er der en grund til. Smagen og konsistensen af kødet varierer nemlig en del i med skrubbens levested. Skrubben er omstillingsparat og kan tåle alt fra Vesterhavssaltvand til helt fersk vand. Derfor kan den fanges i alle danske farvande. I de indre danske farvande er den oftest mest velnæret og velsmagende. Derfor er det også på Sjælland at den historisk har været mest populær. Det er dog ved at ændre sig, så flere og flere har opdaget skrubbens kvaliteter.

Rød skrubbesuppe:

https://www.2gangeomugen.dk/opskrifter/fisk/ret/roed-skrubbesuppe/

Skrubbe i bagepapir:

https://www.2gangeomugen.dk/opskrifter/fisk/ret/skrubbe-i-bagepapir/

Hvidvinsdampet skrubbe med tomatsalsa:

https://www.2gangeomugen.dk/opskrifter/fisk/ret/hvidvinsdampet-skrubbe-med-tomatsalsa/       

Find andre lækre opskrifter på:

https://www.2gangeomugen.dk/opskrifter/