Menu

5 kg Kulmule filét m/skind (frost)

Lager status

Er på lager

500,00 kr. 400,00 kr.

Detalje om produktet

Størrelserne på fileterne kan variere noget.

Kulmulen - en af de bedre spisefisk

Kulmulen har et svagt underbid og ingen skægtråde. Mundhulen og gællehulen er sorte. 1. rygfinne er kort og 2. rygfinne og gatfinne er lige lange.

Her lever kulmulen
Kulmulen lever på 100-300 m dybde. Den opholder sig nær bunden om dagen, men søger højere vandlag om natten på jagt. Kulmulen er en grådig rovfisk med meget spidse tænder.

Kulmulen lever af sild, brisling, ansjos, sardin og makrel.

Fangstmetode
Fanges med trawl eller garn og der er sæson for kulmule hele året.

Tilberedning af kulmule

Kødet er hvidt til lidt gråligt og lidt løst i rå tilstand, men bliver fast efter tilberedning. Kulmulen er velegnet til kogning, dampning eller stegning. I Sydeuropa anses kulmulen for at være en af de bedste spisefisk.

Ernæring og sundhed fra kulmulen
Kulmulen er en mager fisk. Den er særligt rig på selen.

Frysning og optøning

Holdbarhed 3-6 mdr. ved -18 grader. Fisk og skaldyr skal være friske når de fryses ned. 
Fiskekød forringes hurtigt i fryseren og bør ikke lagres længere end de anbefalede tider. Magre fisk holder længst, men kan blive tørre. Fede fisk bliver harske.

Tag de fileter op, som du skal bruge. Læg dem hver for sig på et stykke køkkenrulle og læg et stykke køkkenrulle ovenpå. Det tager ca. 20-30 min. at tø fileterne op.