1 kg. jomfruhummerhaler (enkeltfrosne)

250,00 kr.

Størrelserne på jomfruhummerhalerne kan variere meget.

Ikke på lager

Varenummer 515 Kategori

Beskrivelse

Anvendelse:
Vores jomfruhummerhaler er ikke kogte.

Jomfruhummeren sælges enten hel eller som haler. Kødet er lidt blødere end hos den almindelige hummer og kan let koges for meget. Nogle foretrækker den rå, men så skal den helst være helt friskfanget. De frosne haler, som man oftest støder på, skal helst koges eller steges.

Hvis man vælger at koge dem, skal de puttes i spilkogende, letsaltet vand – ikke for mange ad gangen – og kun koge et par minutter, efter at vandet er kommet i kog igen. De kogte haler køles af og kan så klippes op langs oversiden med en lille saks. Så kan man let se og fjerne den tynde sorte tarm og derefter brække skallen fra hinanden.

Der findes rigtig mange opskrifter på nettet med jomfruhummerhaler. Vi vil nævne, at de kan bruges i fiskepateer, indgå i salater eller puttes i en flødesauce med lidt chili eller karry.

Vores fortrukne måde, er at de pillede haler spises på et stykke ristet franskbrød/flutes med alm. mayonaise, en krydret mayonnaise eller aioli.

Og man går heller aldrig galt med hvidløgshummere. Man kan enten grille dem eller putte dem i ovnen. Man starter med at klippe dem op i ryggen, når de er rå. I revnen putter man så en klat persille- chili- eller hvidløgssmør. Derefter lægges de på en god varm grill og er hurtigt færdige. Har man gæster, er det praktisk at sidde ved et rundt bord med en bordgrill. Så kan hver især passe sine egne haler. Hvis man putter dem i ovnen, skal de have ca. 15-20 minutter, alt afhængig af størrelsen.

Sæson:
Hele året.

Ernæring og sundhed:
Jomfruhummeren hører til kategorien mager fisk. Den er særligt rig på jod, selen og zink.

Holdbarhed og frysning:
I fryseren kan de frosne haler holde sig 4-5 Måneder. Efter optøning skal de helst bruges med det samme og senest indenfor et par dage

Yderligere information

Vægt 1,8 kg

Lignende produkter