Menu

3 kg Skærisingfilet (Enkelt Frosne)

Størrelserne på fileterne kan variere.

Lager status

Er på lager

400,00 kr.

Detalje om produktet

3 kg Skærisingfilet (Enkelt Frosne)

Størrelserne på fileterne kan variere.

Holdbarhed:

Vi glaserer vores løsfrosne filéter med omkring 5-10% vand. Dette er for at bevare kvaliteten og forlænge holdbarheden betydelig. Vi garanterer derfor at de kan holde sig i minimum 10 måneder efter købet hvis de er opbevaret ved -18 grader. Holdbarhedsdatoen fremgår typisk af mærket som sidder på varen. Efter optøning anbefaler vi at bruge varen umiddelbart efter samme dag, eller inden for meget få dage.

Køber du en kasse med 3 kg fisk, får du 3 kg fisk.
Dvs. nettovægten af fisken er 3 kg.
Bruttovægten (nettovægt + glasering) er derfor 3,3 kg. Der er altså påført ca. 10% (300g) glasering uden på fisken.

Sæson:

Sæson hele året.

Ernæring og sundhed:

Skærising er en halvfed fisk, der indeholder sunde enkeltumættede samt flerumættede fedtsyrer, n-3 fedtsyrer, som også kaldes omega-3 fedtsyrer.

Anvendelse:

Skærisingen er på mange måder anderledes end de fleste fladfisk. Egentlig ligner den, den meget større grønlandske hellefisk. Lige som hellefisken er det en dybvandsfisk, og har et lag fedt lige under skindet. Ellers er det ikke en særlig fed fisk. Kødet er mellemfast og her en meget fin smag, særlig hvis skindet er med i tilberedningen. Kødet er meget fast med en fin hvid farve og kan derfor sagtens bruges på samme måde som rødspætten, men har en mere delikat smag.

Den kan steges hel (med skindet på!), fileter kan saltes let, vendes i mel og steges. Lad helst være at panere - det skjuler den fine smag. Prøv at lave stjerneskud med skærising. Små fileter rullet om en jomfruhummerhale og dampet i fond eller hvidvin er også godt. Røget er den meget lækker på grund af fedtlaget.

Se anvendelse af rødspætten her

Find andre lækre opskrifter på:

https://www.2gangeomugen.dk/opskrifter/