Menu

3 kg Havkat Filet (Enkelt frosne)

Lager status

Ikke på lager eller ikke i sæson

350,00 kr.

Detalje om produktet

UDSOLGT - UDSOLGT - UDSOLGT - UDSOLGT - UDSOLGT

For at holde prisen nede, har vi vurderet der ikke skulle bruges tid på at finpudse alle fileterne.

Havkat - enkeltfrossen

Havkatten er en bundfisk fra relativt store havdybder. Den lever af skaldyr af alle slags, som den kan knuse med sit imponerende tandsæt. Det giver velsmagende kød! Dens ret uheldige udseende og tykke slimlag afskrækkede tidligere mange fra at spise den. Heldigvis er den nu ved at opnå den popularitet den fortjener. Den har kun få ben og kan skæres i store helt benfri fileter.

Anvendelse af havkat

Vi har flået det blå skind af, men der kan forekomme en hinde på nogle af fileterne. Den kan man med fordel selv fjerne, inden tilberedning.

Havkatten kan bruges til næsten alt. Kogt, dampet og stegt. Koldt kogt kød er fint i kolde retter. Det saftige velsmagende kød er næsten umuligt at ødelægge. Læg for eksempel tykke filetstykker i et smørsmurt fad. Læg tynde smørskiver ovenpå. Drys med rasp, og læg tynde citronskiver øverst. Bag det så i ovnen ved 220 grader og slut af med lidt grill, hvis overfladen ikke er brun. Serveres med kartofler og en pesto lavet af årstidens ingredienser (persille eller ramsløg f. eks.). For de, der kan lide ansjoser, er smør stødt sammen med lidt ansjoser et dejligt tilbehør.

Frysning af havkatten

3-6 mdr. ved -18 grader.
Fisk og skaldyr skal være friske når de fryses ned. 

Fiskekød forringes hurtigt i fryseren og bør ikke lagres længere end de anbefalede tider. Magre fisk holder længst, men kan blive tørre. Fede fisk bliver harske.