Menu

5 kg Lyssej Filét (Enkelt Frosne)

Lager status

Ikke på lager

600,00 kr.

Detalje om produktet

5 kg. Lyssej filét (Enkelt frosne)

3-600 gram pr. filet

Lyssejfilet - En meget anvendelig torskefisk

 Lyssejen, der også kaldes lubbe, er i familie med mørksej og torsk. Som navnet antyder er den lys, sølvskinnende med et svagt gyldent skær. Den fanges som regel i lidt mindre størrelser end de to andre arter.

Kødet er lyst og lidt mindre fast end hos de to andre arter, men fint og velsmagende og meget anvendeligt.

Ligesom de andre torskefisk er det en meget fedtfattig fisk.

Anvendelse af Lyssej-filet

Generelt kan den anvendes præcis som fileter af de andre torskefisk af samme størrelse, så tjek opskriftsforslagene fra torsk og mørksej. Lyssejens finere struktur betyder dog at den er endnu mere anvendelig og kan somme tider bruges i stedet for rødspætte- eller rødtungefileter.

Dampet kan den med fordel anvendes i stjerneskud i stedet for den dampede rødspættefilet. En mild sennepssauce er fin til. Eller en lille klat sennep rørt op med revet peberrod.  Den kan også pakkes i kålblade sammen med kogt gulerod og madagascarpeberkorn og koges forsigtigt til alternative kåldolmere.

Fileter, vendt i fuldkornshvedemel eller paneret sammen med blødstegte løg og nye kartofler er en dejlig forsommerret.

Små fileter eller mindre stykker af lidt større er ideelle til friturestegning i dej. I Holland sælges de som street food og kaldes ”Lekkerbekjes”.

Prøv også at vende den ene side i hvedemel og salt den let på den anden. Steg så den melede side på en godt varm pande indtil oversiden lige akkurat skifter fra glasklar til mælket udseende. Tag den hurtigt fra panden og dryp et par dråber lime på den bare side. Så får man en filet, hvor man virkelig oplever lyssejens fine smag.

Holdbarhed
Frosset kan fileterne opbevares i op til 12 måneder, men efter optøning skal de helst bruges senest dagen efter.