Menu

3 kg Skrubbe filet (Enkelt frosne)

Lager status

Er på lager

300,00 kr.

Detalje om produktet

Skrubbe fileterne er flået på begge sider!

De stammer fra Østersøen og IKKE Ringkøbing Fjord.

Skrubben - enkeltfrossen og velsmagende

Skrubben ligner rødspætten en del. Den har dog ikke rødspættens flotte røde pletter, og den har
et grovere skind. Skrubben har hos mange været mindre populær end rødspætten. Og mindre
populær, jo længere vestpå man kommer i Danmark. Det er der en grund til. Smagen og
konsistensen af kødet varierer nemlig en del i med skrubbens levested. Skrubben er
omstillingsparat og kan tåle alt fra Vesterhavssaltvand til helt fersk vand. Derfor kan den fanges i
alle danske farvande. I de indre danske farvande er den oftest mest velnæret og velsmagende.
Derfor er det også på Sjælland at den historisk har været mest populær. Det er dog ved at ændre
sig, så flere og flere har opdaget skrubbens kvaliteter.

Anvendelse af din Skrubbe

Skrubbens kød er som regel lidt fastere end rødspættens og har en god ren smag, når den ikke er
fanget i mudret vand. Dens skind er som regel for ru på oversiden til at det er værd at spise med,
men skindet på undersiden kan ofte bruges.
Skrubben kan anvendes stegt, dampet, kogt, røget og grillet ligesom rødspætten, men dampet og
kogt er skrubben bedre end rødspætten. Store skrubber kan faktisk bruges som
”fattigmandspighvar”.
Stegte skrubbefileter med nye danske kartofler og persillesovs er en klassiker. Lad være med at
panere fileterne, vend dem bare i rugmel eller fuldkornshvedemel og steg dem i smør.
Fileterne kan også smøres tyndt med sød chilisovs på den ene side og rulles om et par rejer eller
en hummerhale. Rullerne sikres med en tandstikker. De sættes på højkant tæt sammen i et fad og
overhældes med en god fiske- eller grøntsagsfond. Så varmes de forsigtigt op (ovn eller mikroovn)
til væsken næsten koger. Dryp helst suppe over ind imellem. Hvis der er ledig plads i fadet kan
man fylde den op med friske muslinger. Har man ingen rejer, kan man vikle en skive letstegt bacon
rundt om rullen i stedet.

Frysning af fisk

Vi glacerer vores løsfrosne filéter med omkring 5-10% vand.
Dette er for at bevare kvaliteten og forlænge holdbarheden betydelig.
Vi garanterer derfor at de kan holde sig i minimum 10 måneder efter købet.
Samtidig betyder det også at når man køber f.eks 3 kg er der tale om brutto vægten.
Altså vægten inklusiv denne glacering.