Menu

3 kg Rødspætte filét (Enkelt frosne)

Lager status

Er på lager

400,00 kr.

Detalje om produktet

Rødspætte fileterne er flået på begge sider!

Rødspætten - enkeltfrossen og velsmagende

Har i mange år været danskernes yndlingsfisk. Så populær, at danmarks fiskehandlere i 2002 udskrev en konkurrence om den bedste sang til dens pris. I nyere tid mister den lidt terræn på grund af de mange nye fisk, kunderne har fået øjnene op for.
Tilhører gruppen af fladfisk, det vil sige fisk, der i en vis alder skifter fra normal form til en flad. Øjnene vandrer over på det, der bliver oversiden.  På rødspætten er oversiden mørk med røde pletter. Undersiden er hvid, somme tider med brune pletter.
Rødspætten er en højrevendt fladfisk, dvs. at venstre øje (og side) er vandret til højre og har slået sig sammen med venstre øje på det som bliver oversiden.

Holdbarheden af rødspættefilet

Max 48 timer, alt efter fiskens friskhed ved indkøb. 
Fisk og skaldyr er letfordærvelige madvarer og bør helst opbevares under 2 grader. Da de fleste køleskabe i husholdningen køler ved højere temperatur - oftest 4-5 grader - bør fisken tilberedes samme dag. Enkelte fiskearter (men ikke rødspætten!) vinder ved at modne i køleskabet.
Tilberedt fisk kan holde sig 2-5 dage.

Anvendelse af din rødspætte

Rødspætten er hvid, relativt fast og mager i kødet. Den kan anvendes bla.  stegt, dampet, kogt, røget og grillet. Den har en meget fin smag, når den er helt frisk, så man skal passe på ikke at overdøve den med stærktsmagende ingredienser eller et tykt panser af panering.
Prøv f.eks. stegte rødspættefileter med nye danske kartofler og persillesovs.
Vend fileterne i rugmel blandet med salt og peber og steg dem i lidt smør 2-3 min på hver side. Når man steger dem på denne måde, behøver de ikke at være flået.
Server med kogte nye kartofler, en dejlig persillesovs og en stor håndfuld af den danske sommers friske grøntsager (nyrensede, blancherede og let sauterede i en anelse smør). Ægte dansk gastronomi.

Frysning af fisk

Vi glacerer vores løsfrosne filéter med omkring 5-10% vand.
Dette er for at bevare kvaliteten og forlænge holdbarheden betydelig.
Vi garanterer derfor at de kan holde sig i minimum 10 måneder efter købet.
Samtidig betyder det også at når man køber f.eks 3 kg er der tale om brutto vægten.
Altså vægten inklusiv denne glacering.