Menu

Fiskefars (fersk/frost)

Farsen er grovhakket og færdigrørt - klar til panden! OBS: Kan være fersk ELLER frost.

Lager status

Er på lager

60,00 kr.

Antal12
Pris pr. stk.70,00 kr.60,00 kr.

Detalje om produktet

1 kg Fiskefars - Frost/fersk

Farsen er grovhakket og færdigrørt - klar til panden! OBS: Kan være fersk ELLER frost.

Vores fiskefars er færdigrørt og indeholder minimum 86% fisk (torsk og kuller)

  • Hvedemel
  • Ægpulver
  • Løg
  • Salt og Peber
  • Løvstilkerod
  • Sellerifrø
  • Skummetsmælkspulver
  • Mælkeprotein
  • Hydrolyseret vegetabilsk protein
  • Vegetabilsk fedt
  • Chilli
  • Majs
  • Sukker
  • Muskatnødde ekstrat
  • Muskatblomme ekstrat

Det bliver solgt i vakuumposer á 1 kilo.

Holdbarhed og frysning:

Fersk kan farsen holde sig 4 dage ved ca. 2 grader, datoen vil som regel fremgå af mærket på varen. Den kan sagtens fryses ned. Hvis den forekommer lidt vandet efter optøning, kan den let samles igen ved at røre en ganske lille mængde mel i den. Frossen og vakuumpakket, kan farsen holde sig i op til 12 mdr.

Sæson:

Det er altid sæson for fars, og især fiskefrikadeller. 

Ernæring og sundhed:

Fiskefars eller fiskefrikadeller er en rigtig god måde at få implementeret fisk i hverdagen. Det er en let måde for børnefamilier at få det presset ind i hverdagsprogrammet, da det ikke kræver en masse tid at tilberede. Sundhedsstyrelsen anbefaler fisk 2 gange om ugen, hvor fiskefrikadeller som pålæg eller fiskefrikadeller generelt indgår i disse 2 gange.

Anvendelse:

Vi synes at en fiskefrikadelle skal have smagen og strukturen af frisk fisk. Derfor er vores fiskefars grovhakket og indeholder minimum 86% kød af kuller og torsk. Begge disse fisk er meget velegnede til fars og bidrager med hver deres smagskarakter. Der er anvendt den minimale mængde mel for at holde sammen på frikadellerne og de er let krydrede med muskat, sellerifrø, peber og chili. Der er også tilsat løvstikkerod, som er en naturlig smagsforstærker.

Vi anbefaler at fiskefrikadeller steges i en blanding af smør (for smagen) og en neutral olie som rapsolie (for sprødheden). Brug rigeligt af begge dele. Frikadellerne bliver ikke mere fede af det, men får en meget bedre skorpe. Vil man have remoulade til, så er den bedst, hvis man laver den selv. På internettet kan man finde et væld af opskrifter. Er man lidt doven, kan man forbedre en kommerciel remoulade ved at hakke lidt syltet agurk, kapers og frisk æble og røre det i. Så kan man lette den med lidt creme fraiche eller andre surmælksprodukter, og give den lidt ekstra karakter med lidt dijonsennep

Andre anvendelser: Blandet med stumper af fisk, rejer, jomfruhummerhaler, kogte grøntsager eller hvad men nu kan finde på, kan man bage en fiskepate. Man kan også fylde farsen i blancherede savoykålblade eller vinblade og dampe dem til fiskedolmere. Man kan fylde den i pebre og sætte dem i ovnen, og man kan farsere blæksprutter og hele fisk.

Find lækre opskrifter på:

https://www.2gangeomugen.dk/opskrifter/