Menu

2 kg Sildefilet

Størrelserne kan variere lidt. (med skind)

Lager status

Ikke i sæson

175,00 kr.

Detalje om produktet

2 kg Sildefilet

Størrelserne kan variere lidt. (med skind)

Holdbarhed og frysning:

Fersk kan silden holde sig 7 dage ved ca. 2 grader, holdbarhedsdatoen vil som regel fremgå af mærket på varen. Normal nedfrysning af fed fisk giver en holdbarhed på 1-2 mdr. Men. Hvis du husker at putte vand i posen når du fryser varen, forlænger du holdbarheden, så den kan holde sig 3-6 mdr. ved ca. -18 grader. Fisk og skaldyr skal være friske når de fryses ned. Fiskekød forringes hurtigt i fryseren og bør ikke lagres længere end de anbefalede tider. Magre fisk holder længst, men kan blive tørre. Fede fisk bliver harske.

Sæson:

Sæson fra marts til juni og fra september til december. Vårsild: forår. Høstsild: efterår. Fedsild: sommer. Storsild: vinter. Silden er især god om efteråret, hvor den er større og federe og har mere smag.

Ernæring og sundhed:

Silden er en halvfed/fed fisk, der er rig på de sunde enkeltumættede samt flerumættede fedtsyrer, n-3 fedtsyrer, som også kaldes omega-3 fedtsyrer. N-3 fedtsyrer er livsnødvendige for os mennesker og skal derfor være til stede i små mængder i vores kost. Silden er særligt rig på jod og selen, og den har et højt indhold af A- og D-vitamin.

Anvendelse:

Silden er en populær og god spisefisk. Kødet er fast, lyst og meget fedtholdigt, derfor er den god og populær som røget ligesom makrellen, der også er en meget fedtholdig fisk. Den traditionelle måde at tilberede en sildefilet er at salte den let, vende den i rugmel og stege den i smør. Den fede fisk passer godt med mange slags surt tilbehør. Sild kan saltes ned og siden marineres, eller de kan røges.

Hjemmelavede stegte sild:

https://www.2gangeomugen.dk/opskrifter/fisk/ret/hjemmelavede-stegte-sild/

Marinerede kryddersild med æble/karrysalat:

https://www.2gangeomugen.dk/opskrifter/fisk/ret/marinerede-kryddersild-med-aeblekarrysalat/

Find andre lækre opskrifter på:

https://www.2gangeomugen.dk/opskrifter/