Menu

3 kg Torske filét

Lager status

Er på lager

400,00 kr.

Detalje om produktet

Torskefileter - nyd dem på mange måder

Torsken er grågrøn eller gråbrun med en lang lys sidelinie. Farven på fisken kan variere alt efter levested, ved klippebund er de mere røde og brune og ved sandbund er de mere lysegrå.
Torsken har overbid, som gør at den nemmere kan tage fiskene op fra bunden og en skægtråd, som kan “smage” på bunden om der er noget spiseligt i nærheden. Kødet er hvidt og saftigt og sidder i store flager.

Holdbarheden på torskefileter

Max 48 timer, alt efter fiskens friskhed ved indkøb. 
Fisk og skaldyr er letfordærvelige madvarer og bør helst opbevares under 2 grader. Da de fleste køleskabe i husholdningen køler ved højere temperatur - oftest 4-5 grader - bør fisken tilberedes samme dag. 
Tilberedt fisk kan forlænge holdbarheden med 2-5 dage.

Anvendelse af dine torskefileter

Torsk er en god fisk, der kan anvendes på mange forskellige måde. Kogt, dampet, stegt, grillet, røget, tørret og saltet.
Klipfisk er saltet torsk, som bla. anvendes i den traditionelle spanske tapasret "Bacalao". 
Brug torsk til fiskefrikadeller sammen med kuller og en masse friskhakkede krydderurter.
Andre produkter af torsk: klipfisk, torskerogn - fersk og konserves, levertran

Nedfrysning af torskefileter

3-6 mdr ved -18 grader.
Fisk og skaldyr skal være friske når de fryses ned. 
Fiskekød forringes hurtigt i fryseren og bør ikke lagres længere end de anbefalede tider. Magre fisk bliver tørre og fede fisk bliver harske.