Menu

3 kg Skærisingfilet

Størrelserne kan variere.

Lager status

Ikke på lager

575,00 kr.

Detalje om produktet

3 kg Skærisingfilet

Størrelserne kan variere.

Holdbarhed og frysning:

Fersk kan skærisingen holde sig 7 dage ved ca. 2 grader, holdbarhedsdatoen vil som regel fremgå af mærket på varen. Normal nedfrysning af en halvfed fisk giver en holdbarhed på 2-4 mdr. Men. Hvis du husker at putte vand i posen når du fryser varen, forlænger du holdbarheden, så den kan holde sig 6-9 mdr. ved ca. -18 grader. Fisk og skaldyr skal være friske når de fryses ned. Fiskekød forringes hurtigt i fryseren og bør ikke lagres længere end de anbefalede tider. Magre fisk holder længst, men kan blive tørre. Fede fisk bliver harske.

Sæson:

Sæson hele året.

Ernæring og sundhed:

Skærising er en halvfed fisk, der indeholder sunde enkeltumættede samt flerumættede fedtsyrer, n-3 fedtsyrer, som også kaldes omega-3 fedtsyrer.

Anvendelse:

Skærisingen er på mange måder anderledes end de fleste fladfisk. Egentlig ligner den, den meget større grønlandske hellefisk. Lige som hellefisken er det en dybvandsfisk, og har et lag fedt lige under skindet. Ellers er det ikke en særlig fed fisk. Kødet er mellemfast og her en meget fin smag, særlig hvis skindet er med i tilberedningen. Kødet er meget fast med en fin hvid farve og kan derfor sagtens bruges på samme måde som rødspætten, men har en mere delikat smag.

Den kan steges hel (med skindet på!), fileter kan saltes let, vendes i mel og steges. Lad helst være at panere - det skjuler den fine smag. Prøv at lave stjerneskud med skærising. Små fileter rullet om en jomfruhummerhale og dampet i fond eller hvidvin er også godt. Røget er den meget lækker på grund af fedtlaget.

Se anvendelse af rødspætten her

Find andre lækre opskrifter på:

https://www.2gangeomugen.dk/opskrifter/