Detalje om produktet
1 kg Rødtungefilet
Størrelserne kan variere
Holdbarhed og frysning:
Fersk kan rødtungen holde sig 6-7 dage ved ca. 2 grader, holdbarhedsdatoen vil som regel fremgå af mærket på varen. Normal nedfrysning af mager fisk giver en holdbarhed på 3-6 mdr. Men. Hvis du husker at putte vand i posen når du fryser varen, forlænger du holdbarheden, så den kan holde sig 9-12 mdr. ved ca. -18 grader. Fisk og skaldyr skal være friske når de fryses ned. Fiskekød forringes hurtigt i fryseren og bør ikke lagres længere end de anbefalede tider. Magre fisk holder længst, men kan blive tørre. Fede fisk bliver harske.
Sæson:
Sæson hele året. Rødtungen fiskes dog mest om vinteren. Spisekvaliteten topper i månederne oktober og november.
Ernæring og sundhed:
Rødtungen er en mager fisk. Den er særligt rig på selen.
Anvendelse:
Rødtungen har hvidt, sødligt kød. Kan bruges både som hel, filet og flået. Er god både kogt, stegt og dampet. Rødtungen smager bedst i oktober og november.
Rødtunge på grill:
https://www.2gangeomugen.dk/opskrifter/fisk/ret/roedtunge-paa-grill/
Ovnbagt rødtunge med friske tomater:
https://www.2gangeomugen.dk/opskrifter/fisk/ret/ovnbagt-roedtunge-med-friske-tomater/
Rødtunge med østers-persillesauce:
https://www.2gangeomugen.dk/opskrifter/fisk/ret/roedtunge-med-oesters-persillesauce/
Find andre lækre opskrifter på:
https://www.2gangeomugen.dk/opskrifter/