Menu

Hjemmelavet Torskerognspaté

450 g netto Torskerognspate inkl. foliebakke

Lager status

Er på lager

90,00 kr.

Detalje om produktet

Torskerognspate - Hjemmelavet fiskepålæg fra Thyborøn

Tanken bag vores hjemmelavede torskerognspaté har været, at lave noget fiskepålæg som ikke må sammenlignes med pate som er lavet på industri rogn. Konsistensen er fin og smagen kommer til sit udtryk af de friske råvarer som er brugt. Derudover har fokus været på at lave et sundt fiskepålæg, som er kaloriefattigt og proteinrig så torskens næringsværdi kommer til sin ret.

Fiskepålæg kan være en god og let løsning at få implementeret fisk på i sin hverdag, hvis man ikke får omkring 350 g fisk om ugen som fødevarestyrelsen anbefaler. Alle former for fisk tæller med og 350 g fisk svarer til at spise fisk to gange om ugen som hovedret og flere gange om ugen som pålæg. 

Ingredienser:

  • 65% Torskerogn (kogt og renset)
  • Æg
  • Creme fraiche (cheasy 5%)
  • Citronsaft
  • Salt

Holdbarhed og frysning:

Ved modtagelse er det torskerogns patéen frossen. Herefter kan det holde sig i 6 måneder ved min. -18 gr. C. Efter optøning kan det holde sig ca. 2-3 dage ved maks. 5 gr. C. i tætlukket emballage.

Sæson:

Torskerogn er i sæson i starten af året. Januar og februar.

Ernæring og sundhed:

Torskerogn hører til kategorien halvfed fisk, der indeholder sunde enkeltumættede samt flerumættede fedtsyrer, n-3 fedtsyrer, som også kaldes omega-3 fedtsyrer. Torskerogn er særligt rig på jod og har et højt indhold af D-, E- og B12-vitamin.

Pr. Portion
500 g Brutto
450 g Netto

Næringsindhold pr. 100g

Energi
121 Kcal
Fedt
4,08 g
 - heraf mættede fedtsyrer
1,28 g
Kulhydrater
1,44 g
 - heraf sukkerarter
0,32 g
Protein
19,4 g
Salt
0,45 g

Anvendelse:

Har du først smagt rigtig kogt torskerogn, også kaldet bukser pga. den udprægede buskefacon, så spiser du aldrig dåserogn mere. Kogt torskerogn kan være en hel hovedret i sig selv, men som pålæg til brød eller steges i skiver på panden. Vores torskerognspate har vi blot tilføjet få ingredienser og bagt patéen så det eneste du skal gøre når du modtager den er at lade den tø op. Pateen kan nydes både kold og lun efter smag og behag. Som tilbehør kan du bruge f.eks. mayonnaise, remoulade eller en anden form for dressing.

Find lækre opskrifter på:

https://www.2gangeomugen.dk/opskrifter/