Afhent selv ved fiskebilen
Små priser
Lager status
Er på lager
150,00 kr.
Mørksejen er i familie med torsken, men er meget elegantere bygget. I formen og denssvømmestil kunne den godt minde lidt om laksen – tyskerne kalder den da også seelachs. Dener mørk på oversiden – næsten sort.Kødet er rødbrunt, men bliver gråligt ved tilberedningen. Det er lidt grovere end torskens ogmeget fast. Mange nordmænd foretrækker sej for torsk, men her i landet er den betydelig billigereend torsk og et fint alternativ.
Sej kan anvendes på præcis samme måde som torsk. Tynde stykker fra mindre fisk erbedst stegt. Tykke stykker fra større fisk er gode dampede og ovnbagte. Læg f. eks. en tyk letsaltetfilet i et fad. Læg skiver af kogte kartofler omkring den. Hæld fløde over og drys med knustesennepskorn. Varm det hele i ovnen ved 150 grader eller i en mikroovn til det er gennemvarmt.Tykke stykker kan også dækkes helt med bacon. Hvis der er lidt væde i bunden af fadet kan manroligt bage baconen sprød uden at fisken bliver tør. Baconfedtet trænger så ned i det lidt grovekød og gør det ekstra lækkert.
HoldbarhedDer er en tendens til at mørksejkød lettere får afsmag ved opbevaring end torsk, sådet skal helst bruges samme dag, det er købt. I fryseren kan det holde 12 måneder som filet, hvisde er frosset ned med et lag is omkring fileten.
Vigtigt! Du er ved at vælge fisk med en ny leveringsmetode.
Vil du RYDDE kurven og handle på ny?