Menu

1 kg Jomfruhummer haler(frost)

Lager status

Ikke på lager eller ikke i sæson

250,00 kr.

Detalje om produktet

1 kg. Frosne jomfruhummerhaler (ca. 5-7cm)

Jomfruhummer

Jomfruhummeren er mindre og slankere end den almindelige hummer, og så er den flot rød. Dens røde farvestof er det samme som i den almindelige hummer. Ved kogning ødelægges proteinet og hummeren bliver rød. Den fiskes især i Kattegat og Skagerak. Dens store popularitet har betydet at den blev kåret til årets ”fisk” i 2018.

Anvendelse.

Jomfruhummeren sælges enten hel eller som haler. Kødet er lidt blødere end hos den almindelige hummer og kan let koges for meget. Nogle foretrækker den rå, men så skal den helst være helt friskfanget. De frosne haler, som man oftest støder på, skal helst koges eller steges.

Hvis man vælger at koge dem, skal de puttes i spilkogende, letsaltet vand – ikke for mange ad gangen – og kun koge et par minutter efter at vandet er kommet i kog igen. De kogte haler køles af og kan så klippes op langs oversiden med en lille saks. Så kan man let se og fjerne den tynde sorte tarm og derefter brække skallen fra hinanden. De pillede haler kan spises med en krydret mayonnaise eller aioli.

De kan også puttes i en flødesauce med lidt chili eller karry. De kan også indgå i salater eller som luksusfyld i fiskepateér. Allerbedst er de, når de bliver grillet. Så klipper man dem op i ryggen når de er rå. I revnen putter man så en klat persille- chili- eller hvidløgssmør. De lægges så på en godt varm grill og er hurtigt færdige. Har man gæster, er det praktisk at sidde ved et rundt bord med en bordgrill. Så kan hver især passe sine egne haler.

Holdbarhed

I fryseren kan de frosne haler holde sig 4-5 Måneder. Efter optøning skal de helst bruges med det samme. Kogte haler kan sagtens bruges næste dag.