Menu

4-6 stk. Røget Hvilling

4-6 stk. Røget hvilling (ca. 600 g i alt)

Lager status

Ikke i sæson

80,00 kr.

Detalje om produktet

RØGET HVILLING (frost)

Vores røgede hvilling er koldrøget på et dansk røgeri, der er eksperter i den type røgning. 
Koldrøgning foregår ved lav temperatur over lang tid. Dermed sker der også en vis udtørring. Det
sammen med røgen og lidt salt er med til at gøre koldrøgede fisk meget holdbare. Ved
varmrøgning bliver fisken næsten kogt. Den får en blødere struktur og kortere holdbarhed

Hvillingen er ligesom andre fisk i torskefamilien en meget mager fisk. I mange år har det heddet sig
at kun de fede fisk egnede sig til røgning. Efterhånden er dog mange af de magre fisk blevet
populære til røgning. Røget hvilling minder meget om røget kuller, hvis man kender den.

Anvendelse af røget hvilling

Røget hvilling er dejligt pålæg, enten sammen med røræg eller en krydret mayonnaise. Man kan
også skære den i skiver og sprinkle den med god olivenolie. Olien fremhæver røgsmagen. Den kan
erstatte bacon på salater eller som tern drysset over en kogt eller dampet fisk.

Holdbarhed på røget hvilling

Kan opbevares i ca. 8-10 måneder på frost og 8-10 dage efter optøning. Ved modtagelse er det frost

Det kan forekomme at hvillingen er tøet en smule op ved ankomst. Hvis det er tøet op, kan det stadig holde sig i 12 dage.