Menu

3 kg Skærising filét (Enkelt Frosne)

Lager status

Er på lager

250,00 kr.

Detalje om produktet

Tilbud - Spar 100kr! 
Begrænset antal og først til mølle.

Skærisingen - en undervurderet fladfisk

Skærising fileter

Skærisingen er på mange måder anderledes end de fleste fladfisk. Egentlig ligner den den meget større grønlandske hellefisk. Lige som hellefisken er det en dybvandsfisk, og har et lag fedt lige under skindet. Ellers er det ikke en særlig fed fisk. Kødet er mellemfast og har en meget fin smag, særlig hvis skindet er med i tilberedningen.

Anvendelse af skærising

Skærisingen kan bruges på de samme måder som rødspætten, men har en mere delikat smag. Den kan steges hel (med skindet på!), fileter kan saltes let, vendes i mel og steges. Lad helst være at panere – det skjuler den fine smag. Prøv at lave stjerneskud med skærising. Små fileter rullet om en jomfruhummerhale og dampet i fond eller hvidvin er også godt. Røget er den meget lækker på grund af fedtlaget.

Frysning af skærising

3-6 mdr. ved -18 grader. Fisk og skaldyr skal være friske når de fryses ned. 
Fiskekød forringes hurtigt i fryseren og bør ikke lagres længere end de anbefalede tider. Magre fisk holder længst, men kan blive tørre. Fede fisk bliver harske.