Menu

3 kg Silde filét

Med skind

Lager status

Er på lager

250,00 kr.

Detalje om produktet

Lækre sild som filèt

Silden er velkendt, men ikke altid værdsat. Stegt sild har været fattigmandskost, og det præger manges syn på den. De allermindste og tynde ben kan man ikke fjerne helt, og de må spises med – det er der nogen, der ikke kan lide. Der er dog heldigvis mange, der stadig holder af den, og på nordtyske fiskerestauranter er stegt sild noget man reklamerer med. Det er en smagssag om man bedst kan lide de fede gydemodne sild, som man tidligere kaldte høstsild. De mere magre hed så vårsild. Sild fiskes i dag så mange steder og fra forskellige bestande med forskudt gydetid, så disse betegnelser ikke kan bruges mere. Under alle omstændigheder er silden en meget fed fisk med kraftig smag.

Sådan anvender du dine sild

Sild egner sig ikke til kogning. Til gengæld er de meget lækre som stegt, hvis de er helt friske. Den traditionelle måde at tilberede en sildefilet er at salte den let, vende den i rugmel og stege den i smør. Den fede fisk passer godt med mange slags surt tilbehør. Dobbeltfileter kan klappes sammen om hakkede æbler, eventuelt suppleret med frisk ingefær og citron (incl skræl) før stegningen. En syrlig hjemmelavet remoulade er også god. Ellers bare syltet agurk eller asie.

Sild kan saltes ned og siden marineres, eller de kan røges. Begge produkter er stadig populære.

Sildens holdbarhed

Max 48 timer, alt efter fiskens friskhed ved indkøb. 
Fisk og skaldyr er letfordærvelige madvarer og bør helst opbevares under 2 grader. Tilberedt fisk kan forlænge holdbarheden med 2-5 dage.