Menu

3 kg Rødspætte filet

Danskernes lækre favorit-fisk. Helt uden skind på begge sider.

Lager status

Er på lager

400,00 kr.

Detalje om produktet

Rødspætten - danskernes favoritfisk

Rødspætten har i mange år været danskernes yndlingsfisk. Så populær, at danmarks fiskehandlere i 2002 udskrev en konkurrence om den bedste sang til dens pris. I nyere tid mister den lidt terræn på grund af de mange nye fisk, danskerne har fået øjnene op for.
Rødspætten tilhører gruppen af fladfisk. Det vil sige fisk, der i en vis alder skifter fra normal form til flad. Øjnene vandrer over på det, der bliver oversiden.  På oversiden er fisken mørk med røde pletter. Undersiden er hvid, somme tider med brune pletter.

Rødspættefileternes holdbarhed

Max 48 timer, alt efter fiskens friskhed ved indkøb. 
Fisk og skaldyr er letfordærvelige madvarer og bør helst opbevares under 2 grader. Da de fleste køleskabe i husholdningen køler ved højere temperatur - oftest 4-5 grader - bør fisken tilberedes samme dag. Enkelte fiskearter (men ikke rødspætten!) vinder ved at modne i køleskabet.
Tilberedt fisk kan holde sig 2-5 dage.

Anvendelse af rødspættefileter

Rødspætten er hvid, relativt fast og mager i kødet. Den kan anvendes bla.  stegt, dampet, kogt, røget og grillet. Den har en meget fin smag, når den er helt frisk, så man skal passe på ikke at overdøve den med stærktsmagende ingredienser eller et tykt panser af panering.
Prøv f.eks. stegte rødspættefileter med nye danske kartofler og persillesovs.
Vend fileterne i rugmel blandet med salt og peber og steg dem i lidt smør 2-3 min på hver side. Når man steger dem på denne måde, behøver de ikke at være flået.
Server med kogte nye kartofler, en dejlig persillesovs og en stor håndfuld af den danske sommers friske grøntsager (nyrensede, blancherede og let sauterede i en anelse smør). Ægte dansk gastronomi.

Frysning af dine rødspættefileter

3-6 mdr. ved -18 grader. Fisk og skaldyr skal være friske når de fryses ned. 
Fiskekød forringes hurtigt i fryseren og bør ikke lagres længere end de anbefalede tider. Magre fisk holder længst, men kan blive tørre. Fede fisk bliver harske.