Menu

5 kg Mørksej filét

En mere elegant medlem af torskefamilien, som kan anvendes på samme måde som torsken.

Lager status

Er på lager

400,00 kr.

Detalje om produktet

Mørksej - en elegant torsk

Mørksejen er i familie med torsken, men er langt mere elegant bygget. I formen og dens
svømmestil kunne den godt minde lidt om laksen – tyskerne kalder den da også seelachs. Den
er mørk på oversiden – næsten sort.
Kødet er rødbrunt, men bliver gråligt ved tilberedningen. Det er lidt grovere end torskens og
meget fast. Mange nordmænd foretrækker sej for torsk, men her i landet er den betydelig billigere
end torsk og et fint alternativ.

Anvendelse af din mørksej-filet

Sej kan anvendes på præcis samme måde som torsk. Tynde stykker fra mindre fisk er
bedst stegt. Tykke stykker fra større fisk er gode dampede og ovnbagte. Læg f. eks. en tyk letsaltet
filet i et fad. Læg skiver af kogte kartofler omkring den. Hæld fløde over og drys med knuste
sennepskorn. Varm det hele i ovnen ved 150 grader eller i en mikroovn til det er gennemvarmt.
Tykke stykker kan også dækkes helt med bacon. Hvis der er lidt væde i bunden af fadet kan man
roligt bage baconen sprød uden at fisken bliver tør. Baconfedtet trænger så ned i det lidt grove
kød og gør det ekstra lækkert.

Mørksejens holdbarhed

Der er en tendens til at mørksejkød lettere får afsmag ved opbevaring end torsk, så
det skal helst bruges samme dag, det er købt.

I fryseren kan det holde 12 måneder som filet, hvis
de er frosset ned med et lag is omkring fileten.