Menu

3 kg Torskefilet (fersk)

Størrelserne kan variere meget.

Lager status

Er på lager

400,00 kr.

Detalje om produktet

3 kg Torskefilet

Størrelserne kan variere meget.

Holdbarhed og frysning:

Fersk kan torsken holde sig 6-7 dage ved ca. 2 grader, holdbarhedsdatoen vil som regel fremgå af mærket på varen. Normal nedfrysning af mager fisk giver en holdbarhed på 3-6 mdr. Men hvis du husker at putte vand i posen, når du fryser varen, forlænger du holdbarheden, så den kan holde sig 9-12 mdr. ved ca. -18 grader. Fisk og skaldyr skal være friske, når de fryses ned. Fiskekød forringes hurtigt i fryseren og bør ikke lagres længere end de anbefalede tider. Magre fisk holder længst, men kan blive tørre. Fede fisk bliver harske.

Sæson:

Sæson fra september til april. En gammel fiskeregel siger, at alle måneder, som slutter på ”r”, er sæson for torsk. Det stemmer godt overens med spisekvaliteten for torsk, som topper i månederne september til februar.

Ernæring og sundhed:

Torsken er en mager fisk. Den er særligt rig på jod og selen. Torskens lever er meget fedtholdig og rig på de sunde enkeltumættede samt flerumættede fedtsyrer, n-3 fedtsyrer, som også kaldes omega-3 fedtsyrer. N-3 fedtsyrer er livsnødvendige for os mennesker og skal derfor være til stede i små mængder i vores kost. Torskeleveren har, ud over jod og selen, et meget højt indhold af A-, D-, E- og B12-vitamin

Anvendelse:

Kødet er hvidt og saftigt. Det sælges fersk, frosset eller saltet/tørret. Rogn og lever anvendes kogt, røget og som konserves. De fleste torskefisk kan tilberedes og udnyttes på samme måde fx koges, dampes, steges og grilles ryges, tørres og saltes. Eller brug torsk til fiskefrikadeller sammen med kuller og en masse friskhakkede krydderurter.

Bagt vesterhavstorsk med mandel-persilletopping:

https://www.2gangeomugen.dk/opskrifter/fisk/ret/bagt-vesterhavstorsk-med-mandel-persilletopping/

Nytårstorsk med jomfruhummer:

https://www.2gangeomugen.dk/opskrifter/fisk/ret/nytaarstorsk-med-jomfruhummer/

Torsk med tomat-basilikum:

https://www.2gangeomugen.dk/opskrifter/fisk/ret/torsk-med-tomat-basilikum/

Find andre lækre opskrifter på:

https://www.2gangeomugen.dk/opskrifter/