Menu

3 kg Hvillingefilet m/skind (enkelt frosne)

Størrelserne på fileterne kan variere

Lager status

Er på lager

250,00 kr.

Detalje om produktet

3 kg Hvillingfilet m/skind (enkelt frosne)

Størrelserne på fileterne kan variere.

Holdbarhed:

Fisken er glaseret med et lag af vand, så den kan holde sig 9-12 mdr. ved ca. -18 grader. Fisk og skaldyr skal være friske når de fryses ned. Fiskekød forringes hurtigt i fryseren og bør ikke lagres længere end de anbefalede tider. Magre fisk holder længst, men kan blive tørre. Fede fisk bliver harske.

Sæson:

Sæson hele året. August og september anses for at være den fiskerimæssigt bedste tid. Spisekvaliteten topper i månederne oktober, november og december.

Ernæring og Sundhed:

Hvillingen er en mager fisk. Den er særligt rig på selen.

Anvendelse:

Hvillingen er en fisk i torskefamilien. Den ligner meget kulleren, både i udseende, men også i smag. Der er mange måder man kan tilberede denne fortrinlige fisk på. På nettet ligger der rigtig mange opskrifter som kan bruges hvis man mangler inspiration(se nederst på siden). Voksne hvillinger anvendes som spisefisk især i England og Frankrig. Kødet er hvidt, blødt, løst og velsmagende. Hvillingen kan koges, dampes, steges og frituresteges. Der er dog en speciel ret, som denne fisk passer rigtig godt til.

Det er saltet kogt Hvilling

Her salter man hvillingen let med groft salt i et par timer. Efter et par timer skyller man fisken. Så skærer man hovedet af. Derefter skærer man hvillingen i mindre stykker ca 3-5 cm pr stk. Ben og skind lader man blive på fisken. Så koger man fisken i ca 3-5 min. Det er meget vigtig, at vandet koger når fisken kommer i. Når fisken er kogt, tages den op og er faktisk klar til serveringen. Dem der skal spise fisken, må selv fjerne skind og ben ved spisebordet. Man kan bruge meget forskelligt som tilbehør, men asparges, kartofler og en sennepssovs er rigtig godt.

Grillet hvilling med basilikum og nudelsalat:

https://www.2gangeomugen.dk/opskrifter/fisk/ret/grillet-hvilling-med-basilikum-og-nudelsalat/

Find andre lækre opskrifter på:

https://www.2gangeomugen.dk/opskrifter/